Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Mariboru

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Mariboru je priznana institucija, namenjena izobraževanju, raziskavam in inovacijam na področju kemije in kemijske tehnologije. Nahaja se v Mariboru, Sloveniji, in ponuja širok spekter akademskih programov, vključno z dodiplomskimi, podiplomskimi in doktorskimi študiji, ki se osredotočajo na različne vidike kemije, kemijskega inženirstva in sorodnih disciplin. Fakulteta je znana po svoji zavezanosti k zagotavljanju visoko kakovostnega izobraževanja, ki združuje teoretično znanje s praktičnimi izkušnjami, kar študente pripravlja na uspešne kariere v kemični industriji, raziskovalnih ustanovah in akademskih krogih. Fakulteta se ponaša z najsodobnejšimi laboratoriji in raziskovalno opremo, ki podpirajo napredne študije in inovativne raziskovalne projekte na področjih, kot so znanost o materialih, okoljska kemija, biokemijski procesi in nanotehnologija. Fakulteta aktivno sodeluje s partnerji iz industrije, raziskovalnimi organizacijami in mednarodnimi institucijami, s svojimi raziskovalnimi dosežki in tehnološkimi razvoji pa prispeva k napredku kemijskih znanosti in tehnologij.
Slovenska raziskovalna skupina:

UM FKKT

Raziskovalci, vključeni v projekt:

Univerza Josipa Jurja Strossmayerja v Osijeku, Prehrambeno-tehnološka fakulteta Osijek

Univerza Josipa Jurja Strossmayerja v Osijeku, Prehrambeno-tehnološka fakulteta Osijek (PTFOS), je visokošolska ustanova, posvečena študiju in raziskovanju znanosti, tehnologije in inženiringa živil. Nahaja se v Osijeku na Hrvaškem in je del Univerze Josipa Jurja Strossmayerja. Fakulteta je znana po svojem obsežnem učnem načrtu, ki združuje teoretično znanje s praktičnimi veščinami. Fakulteta ponuja dodiplomske, podiplomske in podoktorski programe, ki pokrivajo različne vidike živilskih tehnologij, vključno s predelavo živil, nadzorom kakovosti, varnostjo in inovacijami. Z močnim poudarkom na raziskavah in razvoju je PTFOS zavezan napredku na področju živilskih tehnologij ter prispeva k prehrambeni industriji z znanstveno odličnostjo in tehnološkimi inovacijami. Fakulteta je opremljena z modernimi laboratoriji in objekti, ki omogočajo študentom in raziskovalcem izvajanje vrhunskih raziskav in razvoj novih živilskih izdelkov ter procesov.
Hrvaška raziskovalna skupina:

Fakulteta za živilsko tehnologijo Osijek

Raziskovalci, vključeni v projekt: